Архив - Новини 2022-2023
 
 


Тракийски дружества
Тържество и подаръци от Съюза на тракийските дружества в България и от Генералното консулство за учениците в българското неделно училище „Отец Александър Чъкърък”, град Одрин

Източник: Сайт на МВнР - https://www.mfa.bg/embassies/turkeygc

На 9 декември 2023 г. в читалище „Просвета“ в двора на храма „Св. вмчк Георги Победоносец“ в гр. Одрин се състоя тържество, посветено на Коледа и на Новата 2024 година.

Под ръководството на училищния ръководител г-жа Бахтъшен Мутлу и на преподавателите г-н Христо Христов, г-жа Руджинан Ергюн и г-жа Недялка Миткова, учениците от българското неделно училище „Отец Александър Чъкърък” изнесоха кратък празничен концерт, включващ песни и стихотворения, посветени на зимата и на предстоящите Коледни и Новогодишни празници, а ученичката Шебнем Йозгюр изпълни кратки пиеси на флейта.

В тържеството участваха както всички преподаватели в училището, така и родители на учениците, генералният консул на Република България в Одрин, г-н Борислав Димитров, дипломати от мисията, г-н Кирил Сарджев, председател на Тракийското дружество „Георги Сапунаров“, гр. Хасково и г- н Маргарит Петров, председател на Тракийското дружество „Бойко Чавдаров“, гр. Харманли.

След края на празничното представление генералният консул г-н Борислав Димитров и г- н Маргарит Петров връчиха на учениците подаръци по случай предстоящите светли празници. Г-жа Недялка Миткова, преподавател в неделното училище, връчи дарения от тракийските дружества в Казанлък, Бузовград, Енина и Крън.

***

Ръководството на СТДБ поднася специални благодарности на Кирил Сарджев, член на ЦР на СТДБ и председател на Тракийското дружество „Георги Сапунаров“, гр. Хасково, на Маргарит Петров, зам.-председател на ВК на СТДБ и председател на Тракийското дружество „Бойко Чавдаров“, гр. Харманли, на Анета Георгиева, секретар на  НЧ „Тракия-2008” в Хасково и на всички тракийци, които за поредна година станаха инициатори за подготовката на подаръци за децата от българското училище в Одрин.

 
       
 
© 2011 - Съюз на Тракийските Дружества в България
уебдизайн