Архив - Събития-Регионални 2011-2023
 
 


Тракийски дружества
Хасковските тракийци подредиха изложба под мотото „Книги с автограф“

Тракийското дружество „Г.Сапунаров“ и  Читалище „Тракия-2008“ подредиха изложба под мотото „Книги с автограф“ по случай Деня на Хасково. Книгите са дарени от авторите  на читалищната библиотечна сбирка на дружеството и на тракийски дейци по време на литературни премиери и срещи.

На видно място са показани трудове с подписите  на родения в с. Ефрем професор Георги Янков, на доц. Георги Граматиков-почетен гражданин на Хасково, на писателя-историк Стоян Райчевски, Пенка Чакалова - най-близката родственица на Капитан Петко войвода, д-р Кирил Бакърджиев и Мария Бакърджиева и др.

Изложбата представя и краеведски проучвания  на  Станка Битлиева, Марчо Латунов, Тянко Вълчинов и Славка Вълчинова и др.

Послания към тракийци са оставили писателите Никола Инджов, Петър Василев,  Иван Енчев, Петър Ангелов, Хубен Стефанов, Лидия Налбантова, общественикът Ангел Бонев и други творци. Сред тях е и Ирена Радева, получила наградата на Тракийското дружество в Хасково на националния конкурс „Южна пролет“-2019 г.


Авторите отправят поздрави към тракийци и пожелания за успехи в родолюбивата им дейност.

 
       
 
© 2011 - Съюз на Тракийските Дружества в България
уебдизайн