Архив - Събития-Регионални 2011-2023
 
 


Тракийски дружества
Свиленградска ученичка реди изложба в хасковското читалище „Тракия -2008“

Вдъхновение от цветове“- така е нарекла изложбата си  Милена Димитрова, подредена в салона на тракийското дружество в Хасково. Младата художничка, ученичка в ПГССИ „Христо Ботев“ в Свиленград, е  възпитаничка на школата по рисуване и приложни изкуства към  читалище „Просвета“ с ръководител Мария Кряскова. Това е третата й самостоятелна изява , посрещната с голям интерес и в Хасково.

Милена Димитрова представя творби, изпълнени със смесена техника. От всички тях струи енергията на светлината и цветовете на природата. Художничката търси своя път в изобразителното изкуство чрез използване на нетрадиционни материали, казва на откриването Елена Митева, директор на Историческия музей в Свиленград.  Една от рисунките е изпълнена върху шкурка. В други посетителят вижда прежда, копчета, канап, клонче, късчета от книжни салфетки, които въображението на Милена е превърнало в пъстри картини.

Гостуващата изложба е  втората съвместна изява на хасковското читалище „Тракия -2008“ със секретар Анета Георгиева и историческия музей в Свиленград.

              

 
       
 
© 2011 - Съюз на Тракийските Дружества в България
уебдизайн