Архив - Събития-Регионални 2011-2023
 
 


Тракийски дружества
Хасковски деца поздравяват Българското неделно училище в Одрин

Златка Михайлова

Пъстри картички по случай 24 май - Деня на светите братя Кирил и Методий ще получат учениците и учителите в Българското неделно училище „Иван Вазов“ в Одрин. Те са изработени старателно и с художествен вкус от децата от 4 Г клас в хасковското училище „Св. Климент Охридски“ под ръководството на преподавателката Пенка Христова, активна тракийска деятелка.  Четвъртокласниците изпращат до своите връстници  мили пожелания по случай наближаващия празник на българската азбука, просвета и култура.

Картичките ще пристигнат в Одрин с посредничеството на Тракийското дружество „Георги Сапунаров“ в Хасково, което периодично подпомага неделното училище. Дружеството заедно с читалище „Тракия 2008“ е  предоставяло учебници, работни тетрадки, пособия, раници , художествена литература, привличайки в тази дарителска дейност издателства, библиотеки, бизнесмени, граждани.

Българското неделно училище  в Одрин функционира към  турско-българско сдружение за обучение, култура, взаимопомощ и сътрудничество. Тази учебна година в него са записани 56 деца. В дистанционната форма се обучават деца от Люлебургас, Бурса, Черкезкьой, Текирдаг, Авджълар и Артвин.

Училището предлага обучение по български език и литература, култура и традиция на България за деца над 8 години, включително  неговорещи български език. В програмата  са включени и извънкласни занимания по рисуване и народни танци, посещавани с голям интерес.

 
       
 
© 2011 - Съюз на Тракийските Дружества в България
уебдизайн