Архив - Събития-Регионални 2011-2023
 
 


Тракийски дружества
Кулинарна тракийска изложба в Хасково

Кулинарна изложба организираха читалище „Тракия 2008“ и Тракийското дружество „Георги Сапунаров“ в Хасково по случай християнския празник Игнажден.

Коледни пити и погачи, тракийска баница с ориз, зелник, мекици, постни сърми, ястия с нахут и фасул, пресни и сушени плодове и най-разнообразни десерти бяха подредени на празнично украсените Всички те са традиционни храни в Тракия.
Председателят на Тракийското дружество Кирил Сарджев и разказа за традициите в българските домове в навечерието на Рождество Христово.

Председателят на читалищното настоятелство инж. Димитрийка Христова поздрави присъстващите с настъпващите Коледни и Новогодишни празници. Журито награди сръчните майсторки в кухнята.

Интерес към изложбата прояви и пристигналата в Хасково Ана Распер от Швеция. Гостенката пък разказа за празника Св. Лучия, честван като ден на светлината във всички северни европейски страни – Дания, Швеция, Норвегия и Финландия. Шведите са избрали в деня на светицата да започват да се подготвят за Коледа.

 
       
 
© 2011 - Съюз на Тракийските Дружества в България
уебдизайн