Архив - Новини 2018-2019
 
 


Тракийски дружества
ТД „Георги Сапунаров” в Хасково награди млада рецитаторка

На 18 декември 2019 г. се навършват  175 години от рождението на Капитан Петко Войвода - символ на тракийското движение и български национален герой.

По този повод Тракийското дружество „Георги Сапунаров” и читалище „Тракия 2008” в Хасково наградиха за изпълнение на поезия на патриотична тема младата рецитаторка Елеонора Глухова от ОУ „Св.Св.Кирил и  Методий” в хасковското село Малево. Тя бе отличена със специалната награда на ТД „Георги Сапунаров” на регионалния рецитаторски конкурс на Младежкия център в Хасково.

Малката любителка на художественото слово вдъхновено изпълни поемата „Хаджи Димитър“ от Христо Ботев и спечели аплодисментите на публиката и оценката на журито.

Кирил Сарджев, председател на Тракийското дружество „Георги Сапунаров” връчи грамота и подарък на Елеонора, и пожела на всички деца да обичат българското слово, да познават добре  българската история, в която достойно място заема легендарният  Капитан Петко войвода.

Връчената награда е част от стремежа на тракийската организация да подкрепя творческото развитие на децата в региона.  През април т.г. дружеството ще връчи своята традиционна  награда на предстоящия конкурс за дебютна литература „Южна пролет“.

 
       
 
© 2011 - Съюз на Тракийските Дружества в България
уебдизайн