Архив - Събития-Регионални 2011-2023
 
 


Тракийски дружества
ТД „Георги Сапунаров” и НЧ „Тракия 2008” наградиха ученици в конкурс, посветен на 175 години от рождението на Капитан Петко Войвода

На тържествена церемония в Хасково Тракийското дружество „Георги Сапунаров” и НЧ „Тракия 2008” наградиха отличилите се ученици в конкурса за есе и презентация на тема: „Капитан Петко Войвода- революционер и мъченик за нова България”. Той бе организиран по случай 175-та годишнина от рождението на великия българин.

Председателят на дружеството Кирил Сарджев връчи плакети и други награди на Моника Джелепова от Школата по етнография и история при Младежкия център, Теодор Тенев, Антон Христов, Ивайло Димов от ОУ „Л.Каравелов”, Стефка Ройдева от СУ „Отец Паисий”, клуба по история с ръководител Георги Илиев при  ОУ „Св.Климент Охридски”. Отличие получи и Гроздан Грозев, който е поставил на къщата си в с. Книжовник паметна плоча на легендарния български войвода.

Организаторите на конкурса благодариха на учителите, които са помагали на своите възпитаници да издирят факти за живота и делото на незабравимия син на Тракия.

 
       
 
© 2011 - Съюз на Тракийските Дружества в България
уебдизайн