Събития - Регионални
 
 


Тракийски дружества
Хасковските тракийци отличиха дейци на просветата и културата

Златка Михайлова

Тракийското дружество "Георги Сапунаров" в Хасково отличи местни просветни и културни деятели и творци на словото на празник  в областната администрация. Тържеството се състоя в навечерието на 24 май - Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. Инициативата е традиционна, но бе прекъсната по време на пандемията.

Поздравителни адреси  получиха общо 75 души, бяха настоящи и пенсионирани учители, поети и писатели, читалищни дейци, работещи в сферите на културата и науката. Домакин на празника бе областният управител Гинка Райчева.

Тази среща е продукт на една наша висока оценка - заслужена оценка за доброто дело, което вършите във вашата трудна и отговорна работа и задача, а именно - да сеете семената на знанието и духовността на българщината, посочи в приветствието си председателят на дружеството Кирил Сарджев .Поетесата Ели Видева каза, че България ще пребъде, защото има две съкровища – азбуката и словото.

В концертната програма участваха танцьорите от група „Каравеловци“, певиците Йорданка Велева, Десислава Александрова и Дария Христова.

Деца от самодейни танцови и певчески формации към читалище „Тракия 2008“ изнесоха концерт.

 
       
 
© 2011 - Съюз на Тракийските Дружества в България
уебдизайн