Архив - В медиите 2011-2019
 
 


Тракийски дружества
Иво Христов в Хасково: ЕС може да ни помогне в спора с Турция за тракийските бежанци

Дума, 15 май 2019

Проблемите на тракийските бежанци и обезщетенията, които са им дължими трябва да бъдат българското предусловие за всяко бъдещо споразумение между Турция и ЕС. За един век България не успя да реши този проблем. Сега сме част от една голяма, много могъща общност, в лицето на ЕС, и можем да наложим своите условия. Това заяви в Хасково кандидатът за евродепутат от "БСП за България" Иво Христов. Заедно с народния представител от БСП Никола Динков той се срещна  с членовете на Тракийското дружество „Георги Сапунаров“ , клуб „Родолюбие“, представители на Клуба на офицерите от запаса  и граждани в Дома на техниката. 

Според Иво Христов за 10 години българите са видели какъв е потенциалът и каква е философията на управлението на ГЕРБ - грабителска.
Два милиона души заминаха зад граница, повечето българи гледат роднините си на компютъра през скайп, някои деца растат без родители тук, ние вече сме един разделен народ. България е в драматична демографска криза, продължи Иво Христов. И добави, че проблемът на България е  изключителното усещане за задушливата несправедливост. Българинът започва деня си със сутрешен блок, който представлява криминална хроника - записи на охранителни камери кой кого обрал, след това се включва престъпник от чужбина да дава интервю по скайп- как и защо се е измъкнал и завършва ежедневието си с дежурния скеч на премиера Борисов, който казва, че сме много добре и всичко е наред, описа действителността Христов. И това, по думите му, се повтаря като валяк всеки ден. Нормално е хората да са угнетени. Затова нашият девиз е „Справедливост сега“, обясни той.

Ако не постигнем промяна сега, ако не създадем условия за предсрочни избори, наесен няма да има реални кметски избори, те ще бъдат купени на повечето места, предупреди още Иво Христов.
 

 
       
 
© 2011 - Съюз на Тракийските Дружества в България
уебдизайн