Архив - Новини 2014-2015
 
 


Тракийски дружества
ТД "Капитан Петко Войвода" в Карнобат отбеляза 90-та годишнина от основаването си

На 1 март тракийци и гости тържествено отбелязаха 90-та годишнина от основаването на ТД "Капитан Петко Войвода" в града.

Създадено от бежанци от Източна Тракия, преминало през изпитанията и промените на времето, то е един от стожерите на тракийското движение в региона.

На тържественото събрание присъстваха заместник-председателят на СТДБ и почетен председател на ПК „Тракия“ ген. Тодор Бояджиев, членовете на ЦР на СТДБ Румяна Вълчева и Михаил Вълов, регионални председатели.

Ген. Бояджиев поднесе приветствие към юбилярите от името на председателя на Съюза г-н Красимир Премянов, в което се казва:
„Днешната годишнина е повод да изразя своето и на Централното ръководство на СТДБ уважение и благодарност към вас за вашия патриотизъм, за предаността ви към тракийската кауза, за волята ви да пренесете във времето паметта за героите на Тракия, за да я предадете на своите деца и внуци.
Уверен съм, че вашата всеотдайна дейност в Карнобат и региона  са пример за съгражданите ви да отдават сили и знания за просперитета на родния си край, за укрепване на българския дух и на българщината.“

По решение на ЦР на СТДБ, по случай годишнината председателката на карнобатското дружество Милка Спасова бе наградена с най-високото отличие на съюза – орден „Капитан Петко Войвода“ с лента, който й бе връчен от ген.Бояджиев.

 
       
 
© 2011 - Съюз на Тракийските Дружества в България
уебдизайн