Архив - Събития-Регионални 2011-2023
 
 


Тракийски дружества
Златен медал „Капитан Петко войвода“ за заслужили тракийци от Казанлък

София Дончева, председател на ТД „Капитан Петко войвода“


По  решение на Централното ръководство на СТДБ във връзка със 119 години от Илинденско-Преображенското въстание и празниците в Долината на тракийските царе със златен медал „Капитан Петко войвода“ бяха наградени ръководителят на фолклорната група Данчо Колев Аданев, учителят и художник Костадин Желязков Димитров и Мария Кирова Богданова, която над 20 години активно участва в живота на дружеството и фолклорната група,  съхранява материалната база на тракийския клуб.

Наградите бяха връчени на 26-ти август в музей „Искра“. В препълнената зала с посетители, дошли за празниците на Тракийските царе, Ваня Иванова-секретар на община Казанлък произнесе слово, в което подчерта патриотичната дейност на тракийци, посрещана от гражданите с интерес.

Приветствие към наградените юбиляри поднесе и Костадинка Димитрова - почетен председател на тракийското дружеството. В изказването си тя пожела на юбилярите здраве, дълголетие и да бъдат все така активни за съхраняване на националната гордост и самосъзнание на тракийските българи. Поднесе и благодарност към всички, подпомагащи дружеството.

 
       
 
© 2011 - Съюз на Тракийските Дружества в България
уебдизайн