Архив - Събития-Регионални 2011-2023
 
 


Тракийски дружества
Юбилей в долината на розите и тракийските царе

София Дончева,  председател на ТД „Капитан Петко войвода“, гр. Казанлък

На 4 ноември 2023 г. Костадинка Димитрова - почетен председател на ТД „Капитан Петко войвода“ в гр. Казанлък, навърши 90 години. Ръководството на дружеството организира тържествен юбилей на дългогодишната си председателка. Участие в празника взеха деца от ДГ  „Здравец“ и трио „Калина“.

В изложбената зала „Иван Милев“ се събраха приятели, колеги, бивши ученици, общественици и културни дейци, с които юбилярката е работила 30 - 40 години. Цанко Атанасов - член на ВК при СТДБ и председател на ТД „Одринска епопея“, гр. Ст. Загора поднесе приветствие, прочете поздравителен адрес от  председателя на СТДБ Красимир Премянов  и връчи от името на СТДБ златен медал „Капитан Петко войвода“ с лента на юбилярката.

Кметът на Казанлък и член на тракийското дружество Галина Стоянова подари тракийска носия с пожелание да я предаде на правнуците. С вълнение гостите посрещнаха поздравленията от тракийци и групата към дружеството.

Група бивши ученици от випуск 68 тихо прошепнаха: „Много те обичаме! Никога няма да те забравим, другарко!“

Гости на тържеството бяха още Божана Богданова, Галина Рулева,  културни дейци и спонсори, За здраве и дълголетие вдигнахме наздравица с бяло и червено сунгурларско вино.

Да е честит юбилея на нашата почетна председателка и почетен гражданин на Казанлък – г-жа Костадинка Димитрова ! 

 
       
 
© 2011 - Съюз на Тракийските Дружества в България
уебдизайн