Архив - Събития-Регионални 2011-2023
 
 


Тракийски дружества
И пловдивчани отбелязаха 26 март!

Мариана Алексиева
Председател на НЧ  „Тракия-Пловдив-2008“

Въпреки, че са прокудени за пореден път от своя дом и пловдивските тракийци отбелязаха Деня на Тракия. Те нямат достъп до сградата, строена от бащите и дедите им повече от 11 години.

Поредица от съдебни решения не променя факта, че един самозванец се разпорежда с дом „Тракия“ с изключително комерсиални цели: заведения, пицарии, реклами на различни политически сили и какво ли не още може да се види там.

Благодарение и на читалището, което си имат, пловдивчани отдадоха почит на българските воини, паднали край Одрин и из тракийските полета. Памет и почит пред хилядите българи-тракийски бежанци, потърсили подслон в пределите на България, но запазили българско име, традиции и християнска вяра!

Юбиляри и заслужили дългогодишни тракийски деятели бяха поздравени от доц. д-р Георги Йорданов, а доц. д-р Петър Ненков припомни трагизма на историческите събития от 1913 г. Поздравителен адрес имаше и от кмета на града Здравко Димитров.

Свежест и настроение за всички донесоха изпълненията на децата от Ансамбъл „Тракийска младост“  при  училище „Любен Каравелов“.

 

 
       
 
© 2011 - Съюз на Тракийските Дружества в България
уебдизайн