Архив - Събития-Регионални 2011-2023
 
 


Тракийски дружества
Читалище „Тракия - Пловдив – 2008“ превърна Деня на четенето в урок по родолюбие

На 17 ноември в Пловдив бе поставено началото на първия Ден на четенето в България. Инициативата под  мотото „Четенето дава възможности” цели да насочи вниманието към четенето като процес за развитие на грамотността, натрупване на знания и усвояване на умения.

Читалище „Тракия - Пловдив – 2008“ се включи с ентусиазъм в първото издание на  „Ден на четенето – България”. През целия ден  вратите на читалището бяха отворени за посетители. Гостуваха ни ученици от 3 клас на пловдивското музикално училище НУМТИ „Добрин Петков“, с класен ръководител г-жа Петкова и учениците от 3 клас на училище „Братя Миладинови“ с преподаватели г-жа Янева и г-жа Данева.

Членове ва Тракийско дружество „Пловдив“, читатели и почитатели препълниха залите на читалището за среща с обичаната писателка Ивелина Радионова, авторка на стихосбирките „България в сърцето ми“, „Златни нишки“, „Вълшебство за Коледа“, „България навеки“, сборниците с разкази „Йова разказва“, „Писано с огън“, „До Боянския майстор“ и други.

Родолюбието на Ивелина Радионова  блика от всеки разказ и стихотворение. Посланията, които вгражда в творбите си, са за добрина, красота и човечност, за вечното и непреходното в родния фолклор и традиции. Затова срещата с нея беше урок по родолюбие, който не се забравя.

 
       
 
© 2011 - Съюз на Тракийските Дружества в България
уебдизайн