Архив - Събития-Регионални 2011-2023
 
 


Тракийски дружества
Тракийци в Поморие празнуваха заедно Великден

Хризантема Карталова

Християнската традиция на този ден повелява преди всичко да празнуваме заедно с другите. Чувството за общност трябва да бъде много силно. Посланието на празника е радост от тържеството на живота над смъртта.

И тази година, за 20-ти пореден път, Тракийското дружество „Одринска епопея” съвместно с Община Поморие организира празника на празниците – Великден.

Тържествената програма откри Председателят на Тракийското дружество – г-жа Ана Тодорова.  Г-н Янчо Илиев, Зам. кмет на Община Поморие, приветства присъстващите с пожелание за здраве, светли и благословени дни.

Много радост и светло настроение създадоха децата от ДГ „Веселушко”, с ръководител г-жа Рада Джафарова - Петрова. Те развълнуваха всички с представените лазарски песни, танци и наричания.

Хор „Тракийка” при ТД „Одринска епопея” Поморие, с ръководител г-жа Дора Арбова, поздрави гражданите и гостите на града с жизнерадостни тракийски песни. Руска Драганова и трио „Христови” отново плениха публиката с великолепното си изпълнение.

С красиви танци и автентични носии участие взеха и танцьорите от Танцов клуб „Чайка – Бургас, Поморие” с ръководители Лили Христова и Велиана Дачева.

Община Поморие и жените от хор „Тракийка” подготвиха традиционните козунаци и нашарени великденски яйца за почерпка на всички.

Светлината на Христовото Възкресение озаряваше лицата на хората. Упованието, силата на Духа и силата на Любовта тържествуваха!

 
       
 
© 2011 - Съюз на Тракийските Дружества в България
уебдизайн