Архив - Събития-Регионални 2011-2023
 
 


Тракийски дружества
На гости у госпожа Андреева

Руска Георгиева                                                                          
Като завършек на едно вълнуващо събитие - запознаването на членове на Тракийското дружество „Лазо Лазов“, гр. Средец, с поезията на г-жа Цветанка Андреева, няколко активистки от дружеството  решихме да  я посетим в дома й.
Подаръкът ни беше малък, но ценен - флашка със запис от срещата. Радостина Праматаровa подготви видеоклип.

И така, закупихме скромна почерпка и в уговорения час се озовахме в нейния апартамент. Стопанката   ни посрещна топло. Предадохме й поздрави  от другите ни колежки от дружеството. Нейното особено вълнение и нетърпение се предаде и на нас, гостите. Гледахме записа, коментирахме отделни моменти и пропуски в сценария, смяхме се, но не остана незабелязано от нас, как г-жа Андреева, с треперещи ръце, от време – на време, тайничко си избърсваше очите. Това бяха сълзи на радост и задоволство от проведената творческа и тъй желана от всички нас  среща. 

Изгледахме целия филм заедно. Не усетихме как изминаха повече от два часа и половина в задушевен разговор. Г-жа Андреева с благодарност сподели, че това събитие  ще  помни и ще я радва до  края на дните й.

Разделихме се с прегръдка. Тръгнахме си въодушевени и щастливи, че дарихмe  РАДОСТ на нашата прекрасна колежка, на една добра и сърцата жена, на един самороден талант, на любимата учителка, уважаван професионалист и човек.

 
       
 
© 2011 - Съюз на Тракийските Дружества в България
уебдизайн