Архив - Събития-Регионални 2011-2023
 
 


Тракийски дружества
Отчетно събрание на ТД „Лазо Лазов“, гр. Средец

Радостина Праматарова 

На 10.05.2023г., членовете на ТД "Лазо Лазов", гр. Средец, обл. Бургас, проведоха своето годишно отчетно събрание, което премина при голяма активност и подчертан интерес.

Гости на събранието бяха: инж. Иван Жабов, кмет на Община Средец, г-н Станимир Димитров, специалист в отдел "Култура" при общината, г-н Мален Маленов, председател на Клуб на пенсионера, гр. Средец и г-жа Недялка Карайотова, общественик, пенсиониран директор на ОДЗ в гр. Средец.

Начало на деловата работа беше поставено с музикален поздрав от фолклорната група на дружеството, чийто ръководител е г-жа Радка Стоянова.

Председателката на ТД "Лазо Лазов", г-жа Божанка Николова, представи отчета за дейността на дружеството през 2022г. За всички присъстващи, на събранието, хора, това беше едно припомняне, в хронологичен ред, на многобройните, изживяни събития от годината, които включваха чествания, екскурзии, гостувания, литературни четения, певчески конкурси и ред други. Те донесоха на участниците в тях много щастливи моменти, обогатяване на знанията, удовлетвореност от предаден опит на по-младите хора, но най-вече, пълноценно изживяни дни.

Божанка Николова не пропусна момента лично благодари на членове на ТД "Лазо Лазов", които активно помагат, всеки със своите компетенции, за поддържане на материалната база и популяризиране на дейността на дружеството. Тя засвидетелства своята признателност и към кмета на Община Средец, за неговата лична съпричастност, както и за финансовата подкрепа на общината, без която, голяма част от планираните мероприятия не можеха да се състоят.

След приемането на Финансовия отчет за 2022г. и Планът за дейност на ТД "Лазо Лазов" през 2023г., последваха изказвания от членове на дружеството и гостите на събранието. Последен взе думата кмета на Общината, инж. Иван Жабов, който отправи топли думи на благодарност, към ръководството на ТД "Лазо Лазов", за тяхната всеотдайност, в стремежа им да осмислят ежедневието на хората в пенсионна възраст, по възможно най-пълноценния начин. Той заяви своята готовност за подкрепа в начинанията им и през настоящата година.

 
       
 
© 2011 - Съюз на Тракийските Дружества в България
уебдизайн