Архив - Събития-Регионални 2011-2023
 
 


Тракийски дружества
ТД „Одринска епопея“ в Стара Загора отбеляза 175 години от рождението на Капитан Петко Войвода

ТД „Одринска епопея“ в Стара Загора отбеляза 175 години от рождението на Капитан Петко Войвода с военен ритуал и заупокойна молитва в парк „Тракия“.

Организатори на честването пред паметника на Капитан Петко Войвода бяха Община Стара Загора и Тракийско дружество „Одринска епопея“. Официални гости на събитието бяха председателят на Общинския съвет Мария Динева, общински съветници, десетки граждани и членове на тракийското дружество.

Участие в ритуала взеха военни от Втора тунджанска механизирана бригада, духовници от старозагорска митрополия. Водещ на събитието бе Ивелин Керанов, директор на Драматичен театър „Гео Милев“.

Цанко Атанасов - председател на Тракийското дружество в града на липите, произнесе трогателно слово за легендарния Войвода и благодари на Община Стара Загора за подкрепата, която оказва на тракийци.. Той информира участниците в тържеството,  че на 18 декември местното тракийско дружество ще участва в София в тържественото откриване на бюст - паметник на Капитан Петко Войвода в „Алеята на бележитите българи“ в Борисовата градина.

За активна дейност в полза на тракийската кауза ръководството на Съюза на тракийските дружества в България удостои с почетни юбилейни медали кметът Живко Тодоров и ресорният му заместник Иванка Сотирова, Диана Атанасова, началник на отдел „Култура“ на Община Стара Загора, Дарина Гайдарова, директор на VI ОУ „Св. Никола“, Ивелин Керанов, директор на Драматичния театър „Гео Милев“ и командирът на Втора механизирана бригада - бригаден генерал Стоян Шопов.

 
       
 
© 2011 - Съюз на Тракийските Дружества в България
уебдизайн