Архив - В медиите 2011-2019
 
 


Тракийски дружества
Двоен празник за тракийско дружество Странджа, Черноморие, 1.11.2018

Автор: Лина Главинова

Източник:https://chernomorie-bg.com/post/dvoen-praznik-za-trakiysko-drujestvo-strandja-5468

Днешният 1-ви ноември е двоен празник за тракийско дружество "Странджа“. На връх празника на будителите, дружеството откри офиса си в Бургас. Отец Стилиан от църквата „Св. Богородица” отслужи водосвет за просперитет на тракийското дружеството, на неговите членове и симпатизанти.

„Ние сме наследници на тракийците, на един народ, който от нищото, от пепелта създаде своето бъдеще, своя род. Зная, че ще бъдем сериозна организация, която ще пази нашата родова памет и ще я предава на нашите деца”, започна приветствието си Стефан Колев, председател на тракийско дружество „Странджа”, което бе учредено в началото на тази година. Досега над 800 души членуват в организацията. Още 300 пък са заявили желание да се включат към дружеството. Таксата за членство е символична, само 3 лв., допълни Колев. Неговата цел е „Странджа” да влезе по-сериозно в тракийския календар.

Да споделят радостта от откриването на офиса на тракийско дружество „Странджа“ бяха дошли наследници на тракийските бежанци. На стените в офиса всеки може да види автентичните черно-бели снимки на бежанците, които пристигат в майка България.

Приветствие от името на Красимир Премянов, председател на Съюза на тракийските дружества в България, направи Гено Пухов, зам. председател на върховния комитет на Съюза на тракийската организация в България и регионален представител на Съюза и председател на тракийската организация в Созопол. Офисът ще бъде отворен както за членове на тракийската организация, така и за всеки , който иска да научи повече за нея. 

Като кликнете върху линковете, можете да прочетете информация от други медии, отразили събитието:

https://dariknews.bg/regioni/burgas/trakijcite-veche-imat-nov-ofis-2129146

https://uniconbg.com/post/14986-trakiisko-drujestvo-strandja-obedini-patriotite-v-burgasko-snimki-.html

 

 
       
 
© 2011 - Съюз на Тракийските Дружества в България
уебдизайн