Архив - В медиите 2011-2019
 
 


Тракийски дружества
Нов дом за тракийците в Бургас, www.gramofona.com, 1.11.2018

Автор : Женя Петкова

Източник: http://www.gramofona.com/burgas-obshtestvo/nov-dom-za-trakiycite-v-burgas

Нов дом за тракийците в Бургас. В Деня на народните будители от тракийско дружество „Странджа“ откриха новия си офис. Той се намира в центъра на града и в него ще се осъществява оперативната дейност на дружеството.

„Странджа“ възроди дейността си преди по-малко от година, но вече се превръща в истински обединител на хората, които носят тракийските ценности. „Имаме над 800 членове и още поне 300 заявки“, обясни председателят му Стефан Колев.
Водосвет отслужи отец Стелиян, а на освещаването присъства и зам.-председателят на Върховния комитет на Съюза на тракийските дружества в България Гено Пухов.

„Това дружество е създадено, за да обединява тракийците и да пази традиционните ценности и българщината“, коментира Пухов. „Знам, че ще можем и ще бъдем сериозна организация, която ще пази родовата памет и традиции, за да пребъде българщината“, заяви още Стефан Колев.

Дружество „Странджа“ вече участва активно в живота на тракийците в България, а през следващата година ще бъде домакин и на най-големия форум на тракийците – традиционният национален събор, който събира на едно място хиляди потомци на бежанците.

 
       
 
© 2011 - Съюз на Тракийските Дружества в България
уебдизайн