Архив - Новини 2018-2019
 
 


Тракийски дружества
Бургаското тракийско дружество „Странджа” с нов офис

На 1 ноември 2018 г. с тържествен водосвет беше открит нов офис на тракийско дружество „Странджа” в Бургас, което е част от националната организация „Съюз на тракийските дружества в България“.

Водосветът за просперитет на тракийското дружеството, на неговите членове и симпатизанти, беше отслужен от Отец Стилиан от църквата „Св. Богородица”.

Автентичните черно-бели снимки  по стените на тракийски дом напомнят за трагичната съдба на бежанците, потърсили спасение в майка България.

На откриването на тракийския дом присъстваха тракийци, председатели на секции в дружеството, журналисти, гости от Община Бургас и др.

В приветствието си Стефан Колев - председател на ТД „Странджа” акцентира на факта, че тракийци са наследници на народ, който от пепелта е създал своето бъдеще и заяви, че "ще бъдем сериозна организация, която ще пази нашата родова памет и ще я предава на нашите деца.”  Той сподели удовлетворението си, че в дружеството членуват над 800 души и още 300 са заявили желание за включване в организацията.

Приветствие от името на Кр. Премянов - председател на СТДБ, бе прочетено от Гено Пухов - зам. председател на Върховния комитет на Съюза на тракийските дружества в България, председател на Регионалния съвет в Бургас и председател на тракийската организация в Созопол.

С дейността си дружество „Странджа“ участва пълноценно в календара от събития на Съюза на тракийските дружества в България, а през следващата година ще бъде домакин на традиционния национален събор, който събира стотици потомци на  тракийските бежанци.
 

 
       
 
© 2011 - Съюз на Тракийските Дружества в България
уебдизайн