Архив - Новини 2020-2021
 
 


Тракийски дружества
Изложба „125 години организирано тракийско движение в България“ бе открита в сградата на Общинска администрация-Свиленград

На 27 октомври във фоайето на Общинска администрация-Свиленград бе открита изложбата „125 години организирано тракийско движение в България“. Тя е експонирана със съдействието на община Свиленград.

На откриването присъстваха кметът арх. Анастас Карчев, Василка Вангелова, председател на тракийското дружество в града, тракийци и граждани на общината.

Изложбата бе открита с кратко слово на В. Вангелова, която подчерта че в изложбата са акцентирани най-важните моменти от историята на организираното тракийско движение от създаването на дружество „Странджа“ през 1896 г. до Съюза на тракийските дружества в България днес.

Във 22 пана със снимки и документи са представени борбите на тракийските българи за национално освобождение и обединение, дейността в защита на техните човешки, социални и имуществени права и за опазване и популяризиране на културно-историческото наследство и традиции. Включени са най-видните личности, оставили следа в тракийското движение и в българската история.

 
       
 
© 2011 - Съюз на Тракийските Дружества в България
уебдизайн