Архив - Събития-Регионални 2011-2023
 
 


Тракийски дружества
Тракийци в Свиленград почетоха празника на виното и любовта

Вечер на виното и любовта отпразнуваха тракийци на 14 февруари в тракийския клуб на дружеството в Свиленград. Тракийският цар Здравко Димитров, заедно с красивата царица Росица заряза лозето и с бъклица вино благослови лозето  с думите „Да даде „Св. Трифон“ голям берекет, да напълним кошниците с грозде, да напълним буретата с вино. Орисвам всички тракийци със здраве, късмет и много парички в торбички! Амин!“

С вкусна и украсена с грозде погача царят на виното почерпи всички празнуващи под звуците на медена гайда царят поведе тракийското хоро. Красивите момичета и момчета от фолклорната група „Лъчи от Тракия“ при СУ „Д-р Петър Берон“, поздравиха всички присъстващи с песни за виното и любовта. Актьорите Митра Анастасова и Кольо Минев взривиха залата със сценка за Трифон Зарезан.

Стихове за любовта поднесе прекрасното момиче Анна Славова, а романтични песни за любовта изпя певеца Панайот Панайотов. Празничната вечер премина с много песни от Христо Василев и Митко Атанасов. До късно през нощта се виха кръшни хора и танци.

 
       
 
© 2011 - Съюз на Тракийските Дружества в България
уебдизайн