Архив - Събития-Национални 2011-2023
 
 


Тракийски дружества
XIV Национален тракийски християнски събор „Спасовден”

На 17 май 2018 г. в местността „Бакаджиците” край Ямбол се проведе XIV Национален тракийски християнски събор „Спасовден”.

Съборът бе организиран от Съюза на тракийските дружества в България, Община „Тунджа”, Община „Ямбол”, Дружество „Тракия”- Ямбол.

Съборът беше уважен от председателя на СТДБ, от членовете на Централното ръководство на Съюза, от Георги Георгиев - кмет на община Тунджа, от Илиана Бицова - заместник кмет на община Ямбол, от заместник областния управител, от представители на тракийски дружества от региона и страната,

Съборът започна с  водосвет. Официалното откриване направи Михаил Вълов - заместник-председател на УС на СТДБ и председател на Дружество „Тракия“ в Ямбол, който представи гостите и пожела успех на участниците.

Участниците и гостите в събора бяха приветствани и от Кр. Премянов - председател на СТДБ. Н словото си той благодари за подкрепата  на общините Тунджа и Ямбол, както и на представителите на Българската православна църква.

По традиция  на мероприятието си дадоха среща фолклорни формации от региона и страната. Състави и много индивидуални изпълнители, пресъздадоха на сцената най-доброто от тракийския фолклор.

 
       
 
© 2011 - Съюз на Тракийските Дружества в България
уебдизайн