Архив - Новини 2011-2013
 
 


Тракийски дружества
90-години от учредяването на тракийското младежко дружество в Бургас

На 2 ноември 2013 г. се навършиха  90 години от учредяването на тракийското младежко дружество в Бургас. Годишнината бе отбелязана с Кръгла маса на тема:  „90 – години от учредяването на тракийско младежко дружество в Бургас. ТМС - история настояще, бъдеще”.

Гости на мероприятието бяха Димо Карабелов- председател на Бургаското тракийско дружество и Кр. Премянов – председател на Съюза на тракийските дружества в България.

Тодор Ангелов - председател на Бургаското младежко тракийско дружество запозна присъстващите с историята на организацията.

Председателят  на СТДБ приветства младежите, участници в Кръглата маса и подчерта, че развитието на ТМС е пряко свързано с развитието на СТДБ, като обърна внимание на факта, че неговата дейност трябва да има за цел укрепването на съществуващите младежки структури към местните тракийски организации и създаването на нови на същия принцип. Кр. Премянов засвидетелства подкрепата на Централното ръководство на Съюза за инициативите на ТМС като неразделна част от дейността на СТДБ.

Участниците в мероприятието положиха цветя пред паметниците на Г. Кондолов и Капитан Петко Войвода в Морската градина на гр. Бургас. Отдадена бе почит и пред паметната плоча на Г. Кондолов.

Честванията завършиха с посещение и полагане на цветя на мемориалния комплекс „Петрова нива”.
 

 
       
 
© 2011 - Съюз на Тракийските Дружества в България
уебдизайн