Актуално - Новини
 
 


Тракийски дружества
Представители на СТДБ, ТНИ и ПК „Тракия“ поднесоха цветя пред паметника на Съветската армия в София

Днес се навършват 77 години от победата над хитлерофашизма  и нацистка Германия във Втората световна война. На 9 май 1945 г. в предградие на Берлин е подписан акт за безусловна капитулация на Вермахта. На този ден, благодарение на победата на Съветската армия в съюз с армиите на антихитлеристката коалиция човешкият род бе спасен от фашистката опасност. Това е историческата истина и тя не може да се подменя, манипулира и пренаписва в името на конюнктурни цели.

Днешният ден се отбелязва като ден на победата от всички признателни народи и от мнозинството българи, които никога няма да забравят ролята на Червената армия, изпълняваща патриотични и общочовешки задачи при победата над нацистка Германия във Втората световна война.

Британският премиер Чърчил настоява България да бъде сурово наказана за участието й на страната на хитлеристката коалиция по време на войната. Потомците на тракийци никога няма да забравят, че част от това наказание на победена България бе загубата на Беломорска Тракия.

Документите са категорични, че запазването на предвоенните граници на България по време на Парижката конференция се дължи на блестящата защита, направена от съветската делегация, която използва като аргументи антифашисткото и партизанско движение в страната по време на ВСВ, и участието на българските войски в заключителния етап на войната на страната на антихитлеристката коалиция.

Днес в знак на благодарност пред паметника на Съветската армия в София бяха поднесени цветя от СТДБ, ТНИ и ПК „Тракия“.

Честит ден на победата над фашизма!

 
       
 
© 2011 - Съюз на Тракийските Дружества в България
уебдизайн