Актуално - Новини
 
 


Тракийски дружества
Тракийци участваха в тържественото честване на 24 май

Представители на ръководството на Съюза на тракийските дружества в България и Тракийския научен институт участваха в тържественото шествие в столицата по повод Деня на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

Пред Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий“ Румен Радев - президент на Република България отправи приветствие, в което акцентира на силата на знанието. „Нека не само днес, а всеки ден да помним, че достойнството на едно общество, неговият просперитет, жизнен стандарт и авторитет, са в пряка връзка с отношението му към знанието. Само който не познава колко струва разрухата на невежеството, може да се страхува от цената на образованието“, подчерта държавният глава.

От името на СТДБ и ТНИ венци на паметника на Светите равноапостоли братята Кирил и Методий бяха поднесени от Красимир Премянов, председател на Съюза, член кор. проф. Васил Проданов, директор на Тракийския научен институт и от членовете на Върховния комитет член кор. проф. Георги Михов, доц. Ваня Стоянова, Мария Божкова, Светла Пълева, Стефан Начев, Зорница Радонова и Искра Чернева.

На тържествения прием по случай 24 май, даван в Националния исторически музей в Бояна от държавния глава са поканени и ще участват Кр. Премянов и Иван Гранитски.

Тракийци в цялата страна - Варна, Бургас, Пловдив, Хасково, Харманли, Стара Загора, Ямбол, Димитровград, Търговище, Средец, Созопол, Ивайловград, Крумовград и др., се включиха в празничните общоградски шествия и тържества.

 
       
 
© 2011 - Съюз на Тракийските Дружества в България
уебдизайн