Архив - Новини 2022-2023
 
 


Тракийски дружества
Тракийци участваха в тържественото честване на 24 май

Представители на ръководството на Съюза на тракийските дружества в България участваха в тържественото честване на Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската просвета и култура и на славянската книжовност. От името на СТДБ и на ТНИ венци пред паметника на Светите равноапостолни братя Кирил и Методий пред Националната библиотека в столицата бяха поднесени от Красимир Премянов, председател на Съюза, член кор. проф. Георги Михов, членовете на Върховния комитет проф. Павел Демиров, доц. Ваня Стоянова, Румен Янков и Зорница Радонова.

На тържествения прием по случай 24 май, даван в Националния исторически музей в Бояна от държавния глава бяха поканени и участваха Кр. Премянов и Иван Гранитски.

Тракийци в цялата страна - Варна, Бургас, Пловдив, Хасково, Стара Загора, Ямбол, Димитровград, Търговище, Средец и др., се включиха в празничните общоградски тържества.

В тържеството в Одрин по случай празника на славянските просветители, организирано от Генералното консулство на България, участваха Краснодар Беломорски - зам. председател на ЦР на СТДБ, Кирил Сарджев, член на Централното ръководство на Съюза и председател на ТД „Г. Сапунаров“ в Хасково, певци, танцьори и музиканти от Представителния ансамбъл за народни песни и танци „Китна Тракия.“

 
       
 
© 2011 - Съюз на Тракийските Дружества в България
уебдизайн