Архив - Новини 2018-2019
 
 


Тракийски дружества
Тракийци от Югоизточна България почетоха 175-та годишнина от рождението на Капитан Петко Войвода

На 30 ноември 2019 г. тракийци от Хасково, Ивайловград, Димитровград, Харманли, Любимец, Стара Загора и Свиленград организираха тържество, посветено на 175 години от рождението на Капитан Петко Войвода.

Домакин на тържеството бе Тракийско дружество „Тракия“ в Свиленград с председател Василка Вангелова.

Гости на тържеството бяха Кр. Премянов - председател на СТДБ, Краснодар Беломорски - заместник-председател на ЦР на СТДБ и арх. Анастас Карчев -  кмет на Свиленград. Тук бяха членовете на ВК на СТДБ: Кирил Сарджев – зам.председател на ВК на СТДБ и председател на ТД „Георги Сапунаров” в Хасково, Цанко Атанасов - председател на ТД „Одринска епопея” в Ст. Загора , Маргарит Петров - председател на ТД „Бойко Чавдаров” в Харманли, Михаил Димитров - председател на ТД в Любимец, Тодор Каваков - председател на  ТД в Димитровград и ръководството на тракийското дружество в Ивайловград.

Тържеството започна с поднасяне на венци и цветя пред паметниците „Одринска епопея“, „Кръстовия паметник“ и паметника на ген. Никола Иванов, свързани със съдбата на тракийци и продължи в тракийския дом. Василка Вангелова приветства тракийци и официалните гости и ги запозна с дейността на местното тракийско дружество.

Срещата завърши с тракийски фолклорни песни, изпълнени  от художествения състав при ТД Свиленград и ученици от местната гимназия.

 
       
 
© 2011 - Съюз на Тракийските Дружества в България
уебдизайн