Архив - Новини 2016-2017
 
 


Тракийски дружества
Тракийци в цялата страна почетоха 173-тата годишнина от рождението на Капитан Петко Войвода

Днес тракийци в цялата страна поднесоха венци и цветя пред паметниците и паметните плочи на българския национален герой.

Членове на ръководството на СТДБ и на Софийското тракийско дружество се поклониха пред паметника на Капитан Петко Войвода в София.

В Хасково членовете на тракийското дружество „Георги Сапунаров” и граждани се поклониха пред един от най-големите и красиви паметници легендарния войвода.

Вчера в залата на Военен клуб - Бургас се проведе тържествен концерт, посветен на Капитан Петко Войвода.

Тази вечер в Асеновград в Градската библиотека се проведе празничен концерт, посветен на 173-тата годишнина от рождението на големия български революционер, борец за свобода и независимост.

Днес Ст. Загора, Пловдив, Сливен, Ямбол, Русе, Плевен, Карнобат, Свиленград, Харманли, Казанлък, Созопол, Поморие, Димитровград и др. засвидетелстваха своето признание на българския национален герой и символ на тракийското движение Капитан Петко Войвода.

Българската национална телевизия ще отбележи годишнината в предаването си „История БГ”. Участие в него ще вземат д-р Ваня Стоянова, научен секретар на Тракийския научен институт и членът на ТНИ проф. Светлозар Елдъров.

 
       
 
© 2011 - Съюз на Тракийските Дружества в България
уебдизайн