Архив - В медиите 2011-2019
 
 


Тракийски дружества
Общински съветник от ГЕРБ оглави тракийско дружество. Gramofona.com, 14.12.2017 г.

Автор : Михаил Колев

Общински съветник от ГЕРБ оглави възстановеното тракийско дружество „Странджа“ в Бургас. Стефан Колев е новият председател на дружеството, което е със 120-годишна история, но близо век е било в летаргия. Необходимостта от възстановяване на дружество „Странджа“ в града се появи след като бургаското дружество „Антим 1“ се отдели от Съюза на тракийските дружества, обясниха от там.

Учредителите на „Странджа“ са 36 души, от които 7 влизат в управителния съвет.

„За мен е огромна отговорност като тракиец да съм председател на дружеството. Заемам мястото, защото тук ми е сърцето и се чувствам като у дома си. Главната ни цел е да обединим всички тракийци. Каним всички, които са тракийци, както и тези, които обичат Тракия, да дойдат в дружеството, за да възстановим нашите традиции. Не се нуждаем от средства, нуждаем се от работа. Имаме страхотни идеи, както и много работа, която трябва да свършим. Всеки е добре дошъл при нас“, заяви Стефан Колев.

Регионалният председател на Съюза на тракийските дружества Гено Пухов също призова за обединение на тракийците. „Обединение, обединение и пак обединение. Това е мотото на тракийските дружества в България. Регионалният съвет в Бургас застава твърдо зад тракийско дружество „Странджа“. Пожелаваме им успех и тракийската кауза да е над личната“, каза Пухов.

От дружеството искат да имат свое собствено седалище, което да е от типа на библиотека или читалище. Тракийците споделиха, че вече са изготвили програма с над 50 събития. Първото от тях ще се състои още тази неделя във Военния клуб на Бургас (ДНА). Тракийци организират Коледен концерт по случай 173 години от рождението на Капитан Петко Войвода. Събитието е от 18:00 часа.

http://www.gramofona.com/burgas-politika/obshtinski-savetnik-ot-gerb-oglavi-trakiysko-drujestvo

 
       
 
© 2011 - Съюз на Тракийските Дружества в България
уебдизайн