Архив - Новини 2011-2013
 
 


Тракийски дружества
Заседание с участието на членове на ЦР и ВК на СТДБ

На 7 декември 2013 г. в тракийския дом в София, се проведе заседание с участието на членове на ЦР и на ВК на СТДБ. Обсъдени бяха актуални въпроси, засягащи тракийци и СТДБ.

По темата за атаката с неверни интерпретации за еврорегион Тракия, се уточни, че тя произтича от кръгове, заинтересовани да злепоставят тракийската организация  и да се възползват от гласовете на тракийци във връзка с предстоящите избори за Европарламент. Във връзка с това, бе решено, че ЦР и местните организации трябва да се противопоставят на подобни нечистоплътни замисли, да разясняват пред обществеността и пред тракийци същността на еврорегион Тракия, и да подкрепят за евродепутати онези кандидати, които в своите платформи са отделели място на тракийската проблематика.

Осъдени бяха  сепаратистките прояви на територията на България чрез създаването на партия „Помак” и потвърдена позицията на ВК на СТДБ от 19.01.2013 г., насочена против дезинтеграцията на българската нация. Взето бе решение СТДБ да се обърне към Съвета за интеграция към МС, оглавяван от З.Златанова с искане да се противопостави на сепаратистките тенденции.

Обсъдена бе информацията за инициативата „Памет -1913”, във връзка с която се прие, че трябва да се подкрепят инициативите на тракийци в рамките на СТДБ и да се противодейства на опитите за разцепване на тракийското движение.

 

 
       
 
© 2011 - Съюз на Тракийските Дружества в България
уебдизайн