Архив - В медиите 2011-2019
 
 


Тракийски дружества
Набират доброволци за Бисер, News. bg,10.02.2012

Кризисният щаб в област Хасково обяви телефон, на който всеки желаещ може да се обади, ако иска да участва безвъзмездно със собствен труд в ликвидирането на последствията от стихията в село Бисер.
Доброволците, които искат да помогнат за разчистването на пострадалите къщи, могат да позвънят на тел. 038/ 60 80 15 и да уточнят кога и по какъв начин могат да се включат в акцията, съобщава Haskovo.info.
Междувременно две пернишки фирми пращат от запасите си 20 тона въглища на село Бисер. За бедстващите пътуват и 250 чувала с вещи от първа необходимост, събрани в Шумен. В следобедните часове се очакват 2 товарни автомобила с маси, пейки, дюшеци, одеяла, възглавници и домакински съдове - част от помощта, която община Балчик изпраща на Харманли.  От общинската администрация в Сандански лично ще донесат 100 родопски одеяла на стойност 2340 лв. и дарените от бизнесмен 200 чифта термочорапи.
4 500 лв. изпращат лекарите от Русе, които казват, че са живи хуманизмът и състраданието към болките на хората. Волята на дарителите е сумата да бъде разпределена на най-нуждаещите се от Българския лекарски съюз в Хасково.
Плевенска шивашка фирма предостави за бедстващи чисто нови панталони, палта и костюми.
Фирма от Габрово е предоставила 200 чифта нови ръкавици, 100 шапки и 100 шала. Служителите в община Разград преведоха по сметката на община Харманли лични дарения на стойност 864 лв.
До края на седмицата тече благотворителната акция за пострадалите в Хасковска област, организирана от общинските съвети в Каварна и Шабла.
Община Благоевград да отпусне на Харманли сумата 10 000 лв. от общинския фонд "Резерв", предлагат общински съветници, които апелират местните парламентаристи да дарят по 50 лв. от месечния си хонорар. Помощи събират Кюстендил, Враца, членовете на Ротари клуб в Монтана.
Пенсионери от клуб "Тракия" в бургаския квартал Долно Езерово, които преди година пострадаха от природна стихия, също организираха благотворителна кампания. В акциите в цялата страна се включиха и организации на Съюза на тракийските дружества в България.
До края на февруари куриерска фирма "Еконт експрес" ще транспортира за своя сметка всички пратки с помощи за Бисер.


/news.bg

 
       
 
© 2011 - Съюз на Тракийските Дружества в България
уебдизайн