Архив - Новини 2016-2017
 
 


Тракийски дружества
Съвещание на председателите на тракийски дружества

На 1 юли 2017 г., по решение на Централното ръководство на СТДБ, в Дома на тракийци в София се проведе съвещание с председателите на тракийски дружества в страната.

На съвещанието присъстваха Кр. Премянов - председател на СТДБ, заместник-председателите на Върховния комитет – Кирил Сарджев и Петър Янков, членове на Върховния комитет от Кърджали,  заместник председателите на Централното ръководство - ген. Тодор Бояджиев, Краснодар Беломорски и Михаил Вълов, посланик Георги Димитров - член на ЦР на Съюза и председатели на тракийски дружества от страната.

По време на съвещанието бяха обсъдени актуални въпроси на тракийското движение, основни принципи на функциониране на Съюза на тракийските дружества в България, предстоящото заседание на Върховния комитет на СТДБ и планираните мероприятия до края на настоящата година.

Председателят на ТД „Лазар Маджаров” в Сливен - К. Киряков прочете декларация от името на сливенските тракийци, които не приемат опитите за разкол и се обявяват за запазване единството и целостта на СТДБ.

 
       
 
© 2011 - Съюз на Тракийските Дружества в България
уебдизайн