Архив - Новини 2020-2021
 
 


Тракийски дружества
Зонално съвещание на тракийските дружества от Североизточна България

Днес, на 29 юли 2020 г., във Варна се проведе зонално съвещание с участието на представители на тракийски дружества от Варненска област, от Търговище и Велико Търново, в което участваха: Кирил Йорданов - член на ЦР на СТДБ, проф. Геновева Михова - директор на филиала на ТНИ във Варна, Петър Петров – представител на ТМС, проф. Маринела Димитрова от Варненското тракийско дружество, представители на тракийското дружество в Търговище, водени от своя председател Нели Ташева, Паулина Петрова и Венцислава Петрова - представители на тракийското дружество във Велико Търново, и Кр. Премянов-  председател на СТДБ.

По време на съвещанието бяха обсъдени организационни, правни и финансови аспекти на взаимодействието между тракийските дружества и СТДБ, абонамента за в. Тракия и проявите, включени в план-програмата на СТДБ за 2020 г., съобразени с епидемиологичната обстановка.

Бяха набелязани сроковете за провеждане на отчетните събрания в някои от дружествата и обсъдени идеи за научно-изследователска дейност, свързана с тракийските българи в Бесарабия.

 
       
 
© 2011 - Съюз на Тракийските Дружества в България
уебдизайн