Архив - Новини 2016-2017
 
 


Тракийски дружества
Тракийските дружества в цялата страна отбелязват Деня на Тракия

Тази вечер Тракийското дружество „Одринска епопея” организира общоградско честване в Стара Загора по повод Деня на Тракия и 103 години от Одринската епопея.

Тържественото отбелязване на годишнината бе почетено от потомци на тракийски бежанци, общински съветници, ученици, граждани и гости на Стара Загора. Официален гост на тържеството бе председателят на Общинския съвет в града, Емил Христов.

Военният ритуал започна с поднасяне на венци, цветя и Гирлянд на славата пред монумента „Одринска епопея” в парк  „Тракия”.

Тържествено слово произнесе Петра Мечева, председател на старозагорското тракийско дружество и почетен гражданин на Стара Загора.

В празничната програма участваха танцова формация „Тракийче”, мъжка певческа група и Военен духов оркестър.

Пловдивското тракийско дружество „Войвода Руси Славов” организира тържествено честване на Деня на Тракия в Дома на армията. Приветствени слова поднесоха Красимир Премянов - председател на СТДБ и Савина Петкова - председател на Общинския съвет в Пловдив. Празнично слово произнесе проф. Светослав Елдъров.

Председателят на СТДБ награди с медал „Капитан Петко Войвода” тракийски деятели, работили активно да тракийската кауза.

Празненството продължи с изпълнения на представителен ансамбъл „Тракия”.

Тракийско дружество "Екзарх Антим І", с подкрепата на Община Бургас, организира серия от мероприятия, посветени на Деня на Тракия. 25 март  започна с поднасяне на венци и цветя пред паметника на българския воин пред „Военен клуб” – Бургас и продължи с тържествен концерт.

Тракийско дружество „Родопи” в Асеновград отбеляза Деня на Тракия с празничен концерт, в който участваха Фолклорен ансамбъл “Капитан Петко Войвода”, Детски фолклорен ансамбъл „Станимаклийче” при Общински детски комплекс ”Васил Левски” и ученици от Основно училище „Петко Каравелов.

Тържествено събрание-концерт по случай Деня на Тракия се проведе  и в Сливен. Негови организатори са Тракийско дружество „Лазар Маджаров" и областната и общинска организации на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва в Сливен. В концерта участваха самодейни състави от Сливен.

Тракийско дружество „Тракия” в Крумовград започна честването на Деня на Тракия с поднасянето на венци и цветя пред паметника на Капитан Петко войвода и паметника на тракийката в града.

На 26 март тържествата продължават в цялата страна.
 

 
       
 
© 2011 - Съюз на Тракийските Дружества в България
уебдизайн