Архив - В медиите 2011-2019
 
 


Тракийски дружества
Започва събора „Богородична стъпка”

В шестото поред издание на събора „Богородична стъпка" ще участват близо 4000 участници - 119 индивидуални изпълнители и 157 колектива от страната.

Националният тракийски фолклорен събор „Богородична стъпка" се провежда на Старозагорските минерални бани. Официалното откриване е в 11 часа. Изпълнителите и инструменталистите ще се изявяват на три сцени.

Журито ще присъди няколко награди - на Кмета на Стара Загора, на Съюза на Тракийските дружества, на Тракийското дружество „Одринска епопея" и на „Зонта клуб". Със специално изработени плакети „Богородична стъпка" ще бъдат отличени най-добре представилите се групи и участници.

В деня на събора ще бъдат осветени 3 нови камбани за параклиса „Рождество Богородично". Най-голямата от тях е с тегло 60 килограма и е дарение от Тракийското дружество „Одринска епопея".

И тази година за втори път ще има и улица на занаятите, на която ще се представят 22 майстори.

Ще бъде организиран и детски пленер за рисунки под ръководството на Юлия Славова и Тошо Стефанов от Общински детски център за деца. В него ще се включат и гостуващи деца. Осигурени са материали.

Организатори на поредното издание на „Богородична стъпка" са Съюза на тракийските дружества, Тракийско дружество „Одринска епопея" в Стара Загора, Община Стара Загора и кметството на Старозагорските минерални бани.

/ Дарик Радио - Стара Загора

 
       
 
© 2011 - Съюз на Тракийските Дружества в България
уебдизайн